Skogsmans - Tysk Wachtelhund
     
Rastypiska, Självständiga och Viltskarpa       

 

Start
Aktuellt
Våra Hundar
Om Skogsmans
Tysk Wachtelhund
Avel
Vildsvinsjaktprov
Kontakt
   Aktuellt 2018
   Aktuellt 2017
   Aktuellt 2016
   Aktuellt 2014-2015

Aktuellt 2017

Oktober
Under fliken Avel/kulldokumentation är kulldokumentation uppdaterad.

Kontakt
Tillsvidare har vi ej möjlighet att ta emot fler förfrågningar om valpar, framtida parningar m.m.

Kontaktuppgifter kommer att lämnas ut vid valphänvisning då detta blir aktuellt.

Med vänliga hälsningar
Lars & CamillaMars-Februari
Det stod klart under februari att Saldis var dräktig och en bit in i Mars nedkom hon med livskraftiga och jämna valpar. Valpningen och den tid som förflutet har Saldis styrt instinktsäkert och rutinerat. I skrivande stund har dem redan varit ute i den första riktiga vårsolen.


  

Valparna kommer till sina nya jägarhem under maj och är alla tingade.

 Januari
I Januari ställdes kosan bla åter igen söderut för jakt i Tyskland. Det börjar bli en trevlig vana att besöka vänner i vårt grannland söder om oss. Bewegungsjagd är en jaktform som står oss varmt om hjärtat av många anledningar. Vid dessa jakter är man "jägare med hund" och inte "hundförare". Jakterna bedrivs ytterst proffesionellt, välorganiserat med stor respekt för det vilda och med bevarande av gamla traditioner i och kring jakten.                             
     

Denna gång slumpade det sig så väl att vi kunde förena nytta med nöje. Vår avelsplanering var klar och beslut tagits över val av hanhund till Saldis. Rätt tid för parning sammanträffade med resan till våra vänner i Tyskland. Hanhunden och dess ägare träffade vi redan för två år sedan och har sedan dess funnits med i vår avelsplanering.
 
    

Saldis är konstaterad dräktig och valpar väntas i mars. Det står att läsa om kombinationen under Menyn Avel/Aktuella Parningar-Valpar här på hemsidan.


 
 
 
2022 © Skogsmans Kennel