Skogsmans - Tysk Wachtelhund
     
Rastypiska, Självständiga och Viltskarpa       

 

Start
Aktuellt
Våra Hundar
Om Skogsmans
Tysk Wachtelhund
Avel
Vildsvinsjaktprov
Kontakt
   Avelsmål
   Valp från Skogsmans
   Aktuella Parningar - Valpar
   Kulldokumentation
Valp från kennel Skogsmans

  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi bedriver en liten uppfödning och vänder oss till genuint intresserade Jägare som jagar mer en genomsnittet och har behov av robusta jaktbrukshundar med stor tidig jaktlust med bra drevegenskaper, utpräglad viltskärpa och stort mod för den praktiska jaktens krav.

Vi jagar mycket med våra hundar och är ytterst självkritiska innan vi tar beslut om ev avel. Hundar hos oss som ska gå i avel ska vara friska, mentalt sunda och stabila, vara väl jaktprovsmeriterade och inte minst prestera utmärkande i den praktiska jakten.

Under de 8-9 veckor valparna är hos oss har vi dem inomhus i vårt hem (viktig miljöträning). När de börjar kunna vara utomhus i kortare perioder från ca 4-5 veckors ålder får de möjlighet att träffa på nya miljöer, sina första viltkontakter, åka bil och få lite skogsvana mm.

Vi lägger grunden till en väl anpassad och utvecklingbar jaktkamrat! 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


  

Vårt krav är att valparna kommer till goda Jägarhem med genuint och aktivt intresse för jakt och jaktträning med hund.

Att man är beredd att lägga ner den tid och omsorg som krävs för att utveckla hundens anlag till att bli en pålitlig jaktkamrat och familjemedlem. 
Vi förväntar oss att hunden startas på jaktprov i unghundsklass vid 1-2 års ålder och att höfter och armbågar röntgas efter 1 års ålder.

              

Vi lägger ner mycket omsorg före under och efter och vill givetvis att valpen/hunden förvaltas vidare med stort intresse efter det att den kommit till sitt nya hem. Vi bidrar givetvis med tips och råd efter behov och önskemål.

Vi följer upp med en unghundsträff under trevliga former och går bla igenom och provar på de olika momenten i Ukl och ger tips och råd till fortsatt träning inför unghundsklassprovet. Vi ser gärna att man fortsätter av eget intresse att prova hunden vidare med Vildsvins-, Öppenklass-, Skogsprov.
 

Vi kommer också att genomföra en träff vid någon av våra godkända tränings- och testanläggningar för vildsvinshundar där vi går igenom vad man bör tänka på vid injagning och utbyter erfarenheter. De som vill ges möjlighet (frivilligt) att släppa sin hund i något av träningshägnen.  

Efter att ni läst ovanstående och kan tänka er att ta utmaningen med en valp från oss, ber vi er vänligen skicka oss ett mail via vår hemsida under kontakt, där ni kort berättar om er själva samt lämnar kontaktuppgifter för vidare samtal.     
  
 
Vi följer givetvis SKKs regler och policy i alla avseende!   

 
2023 © Skogsmans Kennel